Voor dat de schilder begint met je buitenmuur te schilderen is het belangrijk dat de muur of stenen goed schoon zijn.

De schilder kan dit zelf doen maar er zijn ook gevelspecialisten die dit professioneel doen,alleen daar zit een prijskaartje aan.

Het eventuele vuil wordt van de muur of steen gespoten met hogedruk water en de voegen worden schoongemaakt van mos of groenaanslag.

Als de gevel droog is wordt hij behandeld met een mos-en algenreiniger om ervoor te zorgen dat de verfegaal aangebracht kan worden.

Ontbrekende voegen worden eerst hersteld met nieuw voegsel/cement.

Nadat de gevel goed gereinigd is gaan we aan de slag met een voorstrijk. Onbehandelde muren of stenen zuigen de verf op,waardoor het resultaat van het schilderwerk niet optimaal is. Meestal gaan we voor de dekkende voorstrijk,dit is een voorstrijk op kleur en daarbij lopen we een behandeling vooruit.

Is dit allemaal gebeurd lopen we de kieren en naden na bij de verbindingen langs de kozijnen en of daklijsten zo ook oude boorgaten etc etc,.

We kitten deze af met een acrylaat exterieurkit.

Als laatste  stap is de originele buiten tex op de gevel en uw bepaalt  daarbij de kleur en het type buitentex mat of eiglans..

 

Welke kleuren zijn geschikt voor jouw buitenmuur.?

Vaak wordt er gekozen voor een neutrale kleur vanwege de omgeving en de stijl van het huis,maar die keuze ligt bij jezelf,de schilder kan je daarbij wel adviseren en meekijken voor een geschikte kleur.

Na de voorstrijk is 1 tot 2 lagen latex voldoende om tot een mooie afwerking te komen waarbij u en de schilder tevreden mee zijn.

 

Samen met uw schilder kunt u er een mooi project van maken.